• Calzone resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 574

Tarix : 9-02-2017, 17:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri / Börəklər

Mətbəx : İtalyan mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Günel


Tərkibi:
Xəmir üçün:
Su-1 stakan (200 ml)
Un-2 stakan
Zeytun yaği-2 x.q.
Duz-1/2 ç.q.
Maya-1/2 ç.q.

İçlik:
Toyuq filesi-150 qr
Pomidor-1 ədəd
Baş soğan-1 ədəd
Bolqar bibər-1/2 ədəd
Zeytun-4-5 dənə
Mocarella pendiri
Holland pendiri
Duz, istiot, quru italyan otları
Zeytun yağı
Yumurta sarısı (üsdə çəkmək üçün)

Hazırlanması:
Iliq suda mayani qarişdırln. Unu, suyu, duzu, zeytun yagini qarişdırın. Xemir ələ yapişmamalidir. Üsdünü baöliyin xəmir mayalansın, 2 dəfə qalxmalidir xemir.
Xemir hazir olanda liste yayin nazik. Təhmini 26 sm.

Toyuğu kəsib zeytun yağında qızardırıq. Quru otlar, duz, istiot əlavə edirik. Soğanı, pomidoru, zeytunu, bolqar bibəri kəsirik. Toyuğu qatıb qarışdırırıq tərəvəzdərlə. Pendirləri sürtkəcdən keçirdirik.
Xəmirin bir tərəfinə içliyi qoyuruq, üsdünə pedirləri səpirik. Və diqər xəmirin tərəfiylə üsdünü örtürük. Qirağlarını yaxşı sıxıb, bağlayırıq. Üsdünə yaşumurta sarısı çəkirik və bıçaqla 1-2 kəsik edirik. 180 dərəcədə 30 dəq. üsdü bişənə kimi bişiririk.

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: Zeytun, istiot, zeytun, pendiri, Toyuğu, Xemir, stakan, edirik, sarısı, Xəmirin, keçirdirik, içliyi, üsdünə, qoyuruq, sürtkəcdən, tərəfinə, qarışdırırıq, bolqar, zeytunu, pomidoru
BİZİ İZLƏYİN