Tərkibi:1,2 kq dana əti
4-5 orta yerkökü
3 kiçik soğan
2 diş sarımsaq
Duz, qara bibər, qırmızı bibər, kəklikotu
3 kub şəkər
2 xörək qaşığı tomat pastası
600 ml su
40 g nişasta
2 çay qaşığı tərəvəz tozu
65 q kərə yağı
Hazırlanması:Əvvəlcə əti çuqun qazanda isti dəmirdə qızartın.
Sonra soğan, sarımsaq və şəkər əlavə edib qovurun.
İndi tomat pastası əlavə edin və qovurmağa davam edin.
Su və nişastanı qarışdırın və ədviyyatlarla qazana əlavə edin və orta istilikdə qaynadın.
Ət əlavə edin və yerkökü düzün və qapağını bağlayın.160 dərəcədə 2 saat bişirin.
Suyu bişdikdən sonra sous kimi istifadə edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, şəkər, qaşığı, tomat, bibər, pastası, yerkökü, sarımsaq, soğan, qaynadın, düzün, istilikdə, qazana, qapağını, qarışdırın, ədviyyatlarla, dərəcədə, olsun, sonra, istifadə