Tərkibi:3 badımcan
3 kabak
1 soğan
200 qram qiymə mal əti
3-4 diş sarımsaq
2 yaşıl bibər
Tomat sousu
Ədviyyat
Zeytun yağı
Qatıq
Hazırlanması:Badımcan və kabak halqa-halqa doğranılır. Zeytun yağı, əzilmiş sarımsaq və ədviyyat qarışdırılır və badımcan və kabak ilə yaxşıca qarışdırılır.
Yağlı kağızla örtülmüş bir bişirmə qabında 10-15 dəqiqə sobada bişirin. Çəkilmiş ət zeytun yağı ilə qovrulursa, soğan və istiot əlavə olunur. Hamısı birlikdə qızardılır.Sobada bişmiş kabak və badımcan qaba götürülür. Üzərinə qızardılmış çəkilmişş ət tökülür və üzərinə pomidor sousu əlavə olunur.
Sobada 10 dəqiqə bişirilir. Servis boşqabına aparıldıqdan sonra istənirsə üzərinə sarımsaq qatıq tökülür.
Nuş olsun!
Etiketlər: kabak, sarımsaq, badımcan, qarışdırılır, tökülür, üzərinə, Sobada, dəqiqə, əlavə, olunur, Zeytun, halqa, sousu, soğan, qatıq, bişmiş, istənirsə, birlikdə, olsun, Hamısı