Mütəxəssislər aşkar ediblər ki, kətan toxumunun istehlakı qadınlarda süd vəzi xərçənginin inkişafı riskini və bu xəstəlikdən ölüm riskini azaldır.
Kətan toxumu xüsusi "liqnan" adlı maddələrlə zəngindir. Bu maddələr süd vəzi xərçəngi hüceyrələrini məhv etmək, yeni xərçəng hüceyrələrinin inkişafını "dondurmaq", ikincili şişlərin əmələ gəlməsinin qarşısını almaq xüsusiyyətlərə malikdir.
Liqnan maddələrindən əlavə kətan toxumu bir sıra digər faydalı maddələrlə zəngindir: A vitamini, B1, B2, B3, B6, fol turşusu, C, Omeqa 3, Omeqa 6, Omeqa 9 yağlı turşularla zəngindir.
Etiketlər: zəngindir, Omeqa, maddələrlə, riskini, kətan, toxumu, xüsusiyyətlərə, almaq, gəlməsinin, ikincili, şişlərin, əmələ, malikdir, qarşısını, maddələrindən, turşusu, yağlı, turşularla, vitamini, faydalı