Tərkibi:1-1,5 l su
2 orta dəstə qırmızı yarpaqlı reyhan
Şəkər
Limon turşusu
Hazırlanması:Reyhanı yuyub qazanım dibinə yığın. Limon turşusu və ya limon şirəsi sıxın. Qapaqla qazanı bağlayıb 20-30 dəq. saxlayın. Sonra qaynar su (1 stəkan) üstünə töküb, saxlayın.
Suyu qazana töküb qaynadın. Qaynayandan sonra şəkər əlavə edin və bir neçə dəqiqə yenə qaynadın.
Soyuyandan sonra reyhanın yarpaqlarını yığıb içkini süzün.
Nuş olsun!
Etiketlər: töküb, qaynadın, turşusu, sonra, saxlayın, Limon, Qaynayandan, qazana, stəkan, üstünə, şəkər, dəqiqə, içkini, süzün, olsun, yığıb, yarpaqlarını, qaynar, Soyuyandan, reyhanın