• Ramazan şərbəti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 537

Tarix : 5-02-2016, 13:00

Bölmə : İçkilər

Mətbəx : Rus mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 lt. Su
1 su s. Toz şəkər
10 ədəd qərənfil
3 hissə quru zəncəfil
4 quru alça
2 quru əncir
1 su s. Albalı
1 su s. Bənövşəyi üzüm

Hazırlanması:
Suyu qazana tökürük. İçinə qərənfili və zəncəfili atırıq. Qapağını bağlayaraq qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda şəkər tozunu tökürük. Ənciri və alçanida bütün olaraq göndəririk. Qapağını bağlayırıq və yenə qaynamağa qoyuruq. Yaxşıca çıxdıqdan sonra bütün olaraq yolsuz albalı və üzümü qoyuruq. 1-2 dəqiqə daha qaynadırıq və altini bağlayırıq. Qapağı da qapalı şəkildə ılımaya buraxırıq. Dolçanın ağzına süzgəci qoyuruq və şərbətin dənələrini süzərək tökürük. Soyuyanda soyuducuya qoyuruq. Soyuq xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyuruq, tökürük, Qapağını, qaynamağa, bütün, şəkər, olaraq, bağlayırıq, qapalı, şəkildə, ılımaya, buraxırıq, Qapağı, altini, üzümü, dəqiqə, qaynadırıq, Dolçanın, ağzına, soyuducuya
BİZİ İZLƏYİN