• Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 439

Tarix : 31-10-2016, 20:00

Bölmə : İçkilər / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1,5 st. su
2 dolu x.q. təzə zəncəfil
1 st. süd
2 ç.q. qara çay (iriyarpaq)
3 ç.q. şəkər tozu (zövqə görə)

Hazırlanması:
Dərin tavaya 1,5 st. su töküb qaynadın.

Zəncəfilin qabığını təmizləyin, sürtgəcin xırda gözündən keçirin (2 x.q. lazımdır). Zəncəfilin qalanını soyuducuya qoyun.
Su qaynayanda 3 ç.q. şəkər tozu səpin (az və ya çox da ola bilər), zəncəfili əlavə edib 1-2 dəqiqə qarışdırın.

Suyun rəngi saralanda 2 x.q. quru çay əlavə edib 1 dəqiqə dəmləyin.

Sonra südü əlavə edin, qaynara düşəndə ocağı söndürün, tavanın qapağını qoyub çayı 4-5 dəqiqə dəmləyin.

Fincanlara süzgəcdən süzün.

Süfrəyə şirniyyat və quru meyvə ilə verə bilərsiniz.

Qeydlər:
Şəkər tozu yerinə bal götürə bilərsiniz.
Adətən zəncəfili dəmləyərkən suya 1-2 mixək, darçın çubuğu, yaxud 1 ç.q. üyüdülmüş hil də əlavə edirlər.
Qara çay əvəzinə yaşıl çay götürmək olar.
Soyuqdəymə, boğaz ağrısı, yorğunluq və üşütməniz olarsa, bu çaya 25-30 q rom əlavə edə bilərsiniz. Belə halda o, qızdırmanı da salır.
Zəncəfilin "doza"sını artırmayın. Çünki allergiyaya səbəb ola bilər.

Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT

Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT

Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT

Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT

Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT

Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT

Zəncəfillə südlü çay resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, Zəncəfilin, bilərsiniz, şəkər, bilər, dəmləyin, zəncəfili, mixək, çubuğu, yaxud, darçın, götürə, meyvə, şirniyyat, Süfrəyə, Qeydlər, Şəkər, Adətən, yerinə
BİZİ İZLƏYİN