Tərkibi:
200 q moruq
100 ml süd
1 orta boy yetişmiş manqo
1 ortaboy portağal
şəkər pudrası (zövqə görə)
Hazırlanması:Manqonun dənəsini çıxarın, qabığını təmizləyin, lətini xırdalayın.
Blenderə moruğu tökün, süd əlavə edin, çalın. Turşdursa, bir qədər şəkər pudrası əlavə edin.
Bunu iki stəkana süzün (birinci lay).
Portağalın şirəsini sıxın.
Blenderi yuyun, manqonu içinə qoyub üzərinə portağal şirəsi əlavə edin, eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Xörək qaşığının köməyi ilə bu qarışığı stəkandakı moruqlu südün üzərinə paylayın.
Moruq gilələri və nanə yarpağı ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, şəkər, üzərinə, çalın, portağal, pudrası, Blenderi, eynicinsli, kütlə, alınanadək, yuyun, şirəsi, Xörək, qoyub, manqonu, içinə, köməyi, gilələri, Moruq, yarpağı