Tərkibi:2 litr 100%-li alma şirəsi
1/2 fincan qəhvəyi şəkər tozu
1 alma
1 portağal
2 ç.q. mixək
2 budaq darçın
1/2 ç.q. üyüdülmüş muskat cevizi
1/2 ç.q. ətirli istiot (ağ)
Hazırlanması:Almanı iki yerə bölün. Mixəkləri alma dilimlərinin üzərinə batırın. Portağalı fal-fal doğrayın (qabıqlı).
Alma şirəsini orta itilikli odda qızdırın. Qızan kimi şəkər tozunu qatıb əriyənədək qarışdırın. Digər ərzağı əlavə edin. Qaynara düşəndən sonra daha 15 dəqiqə bişirin.
Alma, portağal, darçın çubuğu, mixəyi qazandan çıxarın. Sidri fincanlara süzüb süfrəyə isti-isti verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: darçın, portağal, şəkər, sonra, əlavə, Qaynara, düşəndən, ərzağı, qarışdırın, tozunu, qatıb, əriyənədək, dəqiqə, Digər, çubuğu, fincanlara, süzüb, süfrəyə, verin, Sidri