Tərkibi:1 kg armud,
6 su stəkanı su,
2,5 su stəkanı toz şəkər,
2-3ədəd mixək,
Hazırlanması:Armudları yuyub qabıqlarını soyun.
Ortadan ikiyə kəsib çəkirdəkli hissələriniı təmizləyin və incə- incə dilimləyin.
Geniş bir qazana su, toz şəkər və mixək əlavə edib armudlar yumşalıncaya qədər qaynadın.
Soyumağa qoyun.
Otaq temperaturunda soyuduqdan sonra soyuducuya alın.
Armud kompotunu kâsalara paylaşdırıb soyuq olaraq servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: kompotu, şəkər, mixək, stəkanı, Armud, qaynadın, Soyumağa, qoyun, qədər, yumşalıncaya, qazana, əlavə, armudlar, temperaturunda, soyuduqdan, olaraq, soyuq, kâsalara, kompotunu, servis