Tərkibi:1 kq gavalı
2 stəkan şəkər tozu
Hazırlanması:1. Gavalılar yuyulur və qazana yığılır.
2. Qazana yığılandan sonra üzərinə şəkər tozu əlavə edilir və təmiz su töküb qaynar oda yerləşdirilir.
3. Su qaynayandan sonra, qazın odu azaldılıb, əlavə 5-10 dəqiqə bişirilir. Bişəndən sonra kompot oddan çıxarılıb soyumağa saxlanılır. Sonra süzgəcdən keçirilib, bankalara süzülərək soyuducuya yerləşdirilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, yerləşdirilir, şəkər, əlavə, kompot, bişirilir, Bişəndən, azaldılıb, qaynayandan, qazın, oddan, dəqiqə, çıxarılıb, bankalara, süzülərək, soyuducuya, olsun, keçirilib, süzgəcdən, soyumağa