• İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 044

Tarix : 29-06-2019, 18:00

Bölmə : Məsləhətlər / Süfrə düzəni


İtalyanlar, Aralıq Dənizi mədəniyyətinin təsiri altında bir ölkədir. İtalyan səhər yemək mətbəxləri, Fransız səhər yemək mətbəxlərində olduğu kimi, bizim ölkəmizə görə olduqca çox fərqlidir.

İtalyan yeməkləri, qəhvə, nadir hallarda meyvə suyu ilə aparılır. Qəhvə, espresso şəklində seçim edilir.

İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Səhər yeməyə kruvasan və ya pancarre deyilən bir çörək kəsiyi aparılır. Pancarre, müxtəlif mürəbbələrlə bəzənərək yeyilir. Mürəbbə üstünlüyü isə əsasən ərik olur. Kruvasan isə, adətən, şokoladlı istehlak edilir.

İtalyanlar da səhər yeməklərində duzlu və turş dad istəmirlər. Bu aspektləri ilə Fransızlara bənzəyirlər.

İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Səhər yemək süfrələrində yer verdikləri mühüm yeməklərdən biri də ayçörəyidir.

Marmelad, nutella, tort və peçenye növü şirin yeməklər, İtalyanlar tərəfindən səhər yeməyində üstünlük verilən qidalardır.

İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Etiketlər: səhər, İtalyanlar, yemək, edilir, Səhər, İtalyan, aparılır, istəmirlər, şokoladlı, yeməklərində, duzlu, istehlak, adətən, üstünlüyü, yeyilir, əsasən, bəzənərək, Kruvasan, aspektləri, Mürəbbə
BİZİ İZLƏYİN