• Ketçup sousu haqqında

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 718

Tarix : 1-03-2017, 09:00

Bölmə : Məsləhətlər


Təəcüblü olsa da, ketçupun vətəni Çin hesab olunur. Məhz buradan sous İngiltərəyə gətirilib. İlk əvvəl ketçupun tərkibinə ançouslar, göbələk, lobiya və qoz daxil olub. Yalnız iki əsir sonra naməlu aşbaz sousa pomidor əlavə edərək onu müasir ketçupa yaxın edir. Zamanla pomidorlar ketçupun digər inqrediyentləri sıxışdırıb. Müasir ketçupun tərkibi isə alman emiqrant Henri Haynsa məxsusdur – o sousa kraxmal və ədviyyatlar əlavə edib.
Etiketlər: ketçupun, sousa, əlavə, digər, pomidorlar, inqrediyentləri, Zamanla, ketçupa, müasir, sıxışdırıb, yaxın, Müasir, məxsusdur, kraxmal, ədviyyatlar, Haynsa, Henri, tərkibi, alman, emiqrant
BİZİ İZLƏYİN