• Tartar sousu haqqında

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 810

Tarix : 26-03-2017, 09:00

Bölmə : Məsləhətlər


Fransada “Tatar sayağı sous” (Tartar sözü belə tərcümə edilir) adı altında qaynadalmış yumurta sarısı, göy soğan və bitki yağından ibarət məhlula deyilir.

Adətən bu sous balıq və dəniz məhsulları yeməkləri, steyk, soyuq ət ilə yeyilir.

Tartarı hazırlama üçün əvvlcə yumurta sarısı duz, qara istiot, limon şirəsi və üzüm sirkəsi ilə qarışdırılır. Sonra məhlula damcı damcı zeytun yağı əlavə edilərək qarışdırılır. Doğranılmış göy soğan ən sonda əlavə olunur. Daha sadə reseptdə yumurta sarısı göy soğanla qarışdırılır və mayonez əlavə olunur. Sousu acılı etmək üçün duzlu xıyar, soğan və sarımsaq əlavə etmək olar.
Etiketlər: əlavə, sarısı, soğan, yumurta, qarışdırılır, damcı, məhlula, olunur, etmək, Sonra, xıyar, zeytun, sarımsaq, sirkəsi, istiot, limon, şirəsi, duzlu, edilərək, acılı
BİZİ İZLƏYİN