• Ətin bişirmə dərəcələri

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 532

Tarix : 25-03-2017, 11:00

Bölmə : Məsləhətlər


Az Bişmiş (Rare): Əti ızgaraya buraxdıqdan 1 dəq. 15 san. sonra digər istiqamətə çeviririk və 1 dəq. 15 san. ikinci izə verdikdən sonra cəmdə 2.5 dəq. də ətin bir üzünün bişirmə əməliyyatını tamamlayırıq. Ardından ətin digər üzünü çeviririk və eyni əməliyyatı 2.5 dk. içində yenə tətbiq edirik və bağlama əməliyyatını bu səthə tətbiq edirik. Cəmdə 5 dəq. sürməsi lazımdır. Bişirmə əməliyyatının ardından yenə ətimizi 3 - 4 dəq. dinləndiririk və hazırdır. Ətin içi yaş, qanlı və çəhrayı olur.

Az - Orta Bişmiş (Medium - Rare): Əti ızgaraya buraxdıqdan 1.5 dəq. sonra digər istiqamətə çeviririk və 1.5 dəq. ikinci izə verdikdən sonra cəmdə 3 dəq. da ətin bir üzünün bişirmə əməliyyatını tamamlayırıq. Ardından ətin digər üzünü çeviririk və eyni əməliyyatı 3 dəq. içində yenə tətbiq edirik və bağlama əməliyyatını bu səthə tətbiq edirik.Cəmdə 6 dəq sürməsi lazımdır. Bişirmə əməliyyatının ardından yenə ətimizi 3 - 4 dəq.dinləndiririk və servis edirik. Ətin içi olduqca yumşaq, yaş və çəhrayı olur.

Orta Bişmiş (Medium): Əti ızgaraya buraxdıqdan 2 dəq. sonra digər istiqamətə çeviririk və 2 dəq. ikinci izə verdikdən sonra cəmdə 4 dəq. da ətin bir üzünün bişirmə əməliyyatını tamamlayırıq. Ardından ətin digər üzünü çeviririk və eyni əməliyyatı 4 dəq içində yenə tətbiq edirik və bağlama əməliyyatını bu səthə tətbiq edirik. Cəmdə 8 dəq. sürməsi lazımdır. Bişirmə əməliyyatının ardından yenə ətimizi 3 - 4 dəq. Dinləndiririk və servis edirik. Ətin içi yüngül çəhrayı qalır və orta islaqlıqda bir dad verir.

Orta - Yaxşı Bişmiş (Medium - Well): Əti ızgaraya buraxdıqdan 2.5 dəq. sonra digər istiqamətə çeviririk və 2.5 dəq. da ikinci izə verdikdən sonra cəmdə 5 dəq. da ətin bir üzünün bişirmə əməliyyatını tamamlayırıq. Ardından ətin digər üzünü çeviririk və eyni əməliyyatı 5 dəq. içində yenə tətbiq edirik və bağlama əməliyyatını bu səthə tətbiq edirik.Cəmdə 10 dəq. sürməsi lazımdır. Bişirmə əməliyyatının ardından yenə ətimizi 3 - 4 dəq.dinləndiririk və servis edirik. Çəhrayılıq qalmaz və çox az bir yaşlıq qalar.

Yaxşı Bişmiş (Well Done): Əti ızgaraya buraxdıqdan 3 dəq. sonra digər istiqamətə çeviririk və 3 dəq. ikinci izə verdikdən sonra cəmdə 6 dəq. da ətin bir üzünün bişirmə əməliyyatını tamamlayırıq. Ardından ətin digər üzünü çeviririk və eyni əməliyyatı 6 dəq.içində yenə tətbiq edirik və bağlama əməliyyatını bu səthə tətbiq edirik. Cəmdə 12 dəq.sürməsi lazımdır. Bişirmə əməliyyatının ardından yenə ətimizi 3 - 4 dəq dinləndiririk və servis edirik. Yaşlıq qalmaz və tövsiyə edilən bir bişirmə dərəcəsi deyil.
Etiketlər: edirik, əməliyyatını, çeviririk, digər, tətbiq, sonra, bişirmə, bağlama, səthə, Cəmdə, lazımdır, ardından, ətimizi, əməliyyatının, Bişmiş, içində, sürməsi, Bişirmə, ikinci, istiqamətə
BİZİ İZLƏYİN