Tərkibi:2 kq çox sulu olmayan meyvə (çəyirdəyi çıxarılmış),
2 stəkan alma suyu,
3 yemək qaşığı bəkməz,
2 çay qaşığı limon duzu,
Hazırlanması:Orta bir qazana alma suyu qoyun və rəngi tündləşənə qədər vam odda qaynadın.
Alma suyu tündləşincə içinə çəyirdəkləri çıxarılmış meyvələri əlavə edin.
Ocağın altını azaldın və meyvələri alma suyunun içinə əlavə edin və birlikdə bişməsini gözləyin.
Bu əsnada qarışığa bəkməz və limon duzunu əlavə edin.
Bütün qarışığı vam atəşdə bişirməyə buraxın.
Cem hazır vəziyyətə gəldikdən sonra aldığında ocağı söndürün və soyumağa qoyun.
Mürəbbəniz soyuyandan sonra qaba boşalda bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qoyun, sonra, meyvələri, içinə, bəkməz, limon, qaşığı, çıxarılmış, Bütün, duzunu, qarışığı, buraxın, vəziyyətə, bişirməyə, atəşdə, hazır, aldığında, soyuyandan, boşalda