• Üzüm mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 984

Tarix : 20-05-2019, 12:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
750 q üzüm,
750 q şəkər tozu,
1/2stəkan su,
1 yemək qaşığı təzə sıxılmış limon suyu,
1 ədəd darçın çubuğu,

Hazırlanması:
Bol suda üzümləri yuyun.Aşsüzənə yığın ki, suyunu versin.
Artıq suyunu süzdüyünüz üzümlərin saplaqlarını təmizləyin.
Bütün halda buradtığınız üzüm dənələri və toz şəkəri dərin bir qazana alın.
Öz suyunu salmas üçün qapağı qapalı qazanda gözlədin.
Meyvələrin burakdığı su miqdarı yetərli olmayacağından az miqdarda içmə suyu əlavə edib vam odda bişməyə buraxın.
Qazanın üzərinə çıxan köpükləri bir kəfkir yardımıyla alıb istifadə etməmək şərti ilə kənara alın.
Vam atəşdə 30 dəqiqə qədər qaynatdığınız mürəbbə qarışımına çubuq darçını qatıb 10 dəqiqəyə yaxın daha bişirin.
Təmiz bir tabağa damlatdığınız mürəbbəni soyudub hazır olub-olmadığını kontrol edin.
Çubuq darçını içindən alıb kənara ayırın.
Hazır olan mürəbbə qarışımına təzə sıxılmış limon suyunu əlavə edib yavaşça qarışdırdıkdan sonra ocaqdan alın.
Qaynar suda gözlədib qurulanmış bankalara ocaqdan aldığınız mürəbbə qarışığını isti-isti tökün.
Qapağını möhkəm qapatdığınız bankanı tərs çevirib otaq temperaturunda soyutduqdan sonra ışıq keçirməyən bir mühitdə muhafizə edin.
Qəhvəaltı süfrəsində, şirniyyat və sos təriflərinizdə sevdiklərinizlə paylaşın.

Nuş olsun!
Etiketlər: suyunu, mürəbbə, darçını, əlavə, kənara, ocaqdan, sonra, qarışımına, sıxılmış, limon, olmadığını, Çubuq, kontrol, ayırın, hazır, yavaşça, Hazır, içindən, tabağa, yaxın
BİZİ İZLƏYİN