Tərkibi:Uzununa kəsilmiş 2 dilim qarpızqabığı,
2 stəkan su,
3 su stəkanı şəkər,
7-8 dənə mixək,
Limon suyu,
Hazırlanması:Qarpız qabığının yaşıl hissəsini soyun.
Qalan ağ hissəsini isə incə dilimlər ilə dilimləyin.
Qazana suyu qoyub qaynadınvə qarpız qabıqlarını ataraq vam odda 40-45 dəqiqə qaynadın.
Qarpız qabıqları yumşaldıqdan sonra şəkəri atın.
Sonra müxəyi də ataraq ara-sıra qarışdıraraq daha 30-35 dəqiqə bişirin.
Qarpız qabığı mürəbbəsi ndən alınan bir damcını soyuq bir tabağa damcılladanda top kimi yuvarlanırsa mürəbbə hazırdır demək.
Limon suyunu da əlavə edib daha 2 dəqiqə daha bişirib isti halda bankalara yığıb ağzını möhkəm bağlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: Qarpız, dəqiqə, Limon, ataraq, hissəsini, alınan, mürəbbəsi, damcını, soyuq, tabağa, bağlayın, olsun, müxəyi, qarışdıraraq, bişirin, qabığı, damcılladanda, yuvarlanırsa, ağzını, əlavə