Tərkibi:1 kq böyürtkən,
750 gram toz şəkər,
Yarım çay qaşığı limon duzu
Hazırlanması:Böyürtkənləri yuyub süzdükdən sonra qazana yığın.
Üzərinə şəkəri əlavə edib bir neçə saat bu şəkildə saxlayın.
Daha sonra yüksək atəşdə bir neçə daqiqə qaynadın.
Ocağı vam odda qoyun.
Arada bir üzərində qalan köpükləri təmizləyərək 20 dəqiqə qədər bişirin.
Ocaqdan almağa bir neçə dəqiqə qalanda limon duzunu əlavə edin.
Otaq temperaturunda soyumaya qoyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, əlavə, qoyun, limon, dəqiqə, Arada, üzərində, qalan, temperaturunda, soyumaya, qaynadın, Ocağı, köpükləri, duzunu, qalanda, Ocaqdan, bişirin, qədər, təmizləyərək, daqiqə