Tərkibi:Üzüm: 1 kq,
şəkər: 1,1 kq,
limon duzu: 2 q,
vanilin: 0,5 q.
Hazırlanması:Üzüm mürəbbəsi iri və orta ölçülü və ətliyi bərk olan üzüm gilələrindən bişirilir. Üzüm gilələri seçilir və qaynar suda 1 dəqiqə pörtülür. Üzərinə şərbət əlavə edilib 6–8 saat saxlanılır. Əgər üzüm şirindirsə, şəkər 1 kq götürülür. Üzüm mürəbbəsi arada 10 saat saxlanılmaqla 2–3 dəfəyə bişirilir. Hazır olana yaxın limon turşusu və vanilin əlavə edilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: bişirilir, mürəbbəsi, limon, vanilin, əlavə, şəkər, arada, götürülür, şirindirsə, edilib, saxlanılır, Hazır, turşusu, edilir, yaxın, olana, dəfəyə, şərbət, saxlanılmaqla, dəqiqə