• Zoğal mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 52 293

Tarix : 28-02-2016, 13:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq-zoğal
1,2 kq. şəkər
Su

Hazırlanması:
Zoğaldan bütöv və ya çəyirdəyi çıxarılaraq mürəbbə bişirilir. Şəkərə 2 stəkan su tö­külüb şərbət hazırlanır. Şərbətin yarısı birinci bişirmədən əvvəl, yarısı isə ikinci bişirmədən əvvəl tökülür.

Birinci bişirmədən sonra 5–8 saat gözlədilir və bundan sonra ikinci bişirmə edilir.

Bəzən zoğalın üzərinə şərbətin hamısı tökülür, qaynadılır və arada 10–15 dəqiqə soyutmaq şərti ilə 4–5 dəfəyə bişirilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: bişirmədən, sonra, ikinci, bişirilir, yarısı, əvvəl, tökülür, edilir, bişirmə, Birinci, gözlədilir, bundan, zoğalın, dəqiqə, soyutmaq, şərti, dəfəyə, asan yemek, arada, üzərinə
BİZİ İZLƏYİN