• Badımcan mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 73 430

Tarix : 10-07-2014, 23:29

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Təmizlənmiş badımcan — 1 kq
Şəkər tozu — 1,5 kq
Limon duzu — 1,5 q
Vanilin — 0,5 q

Hazırlanması:
Mürəbbə bişirmək üçün 3-4 günlük xırda badımcanlar götürülür. Saplağı kəsilir, qabığı soyulur və 5-6 saat soda məhlulunda saxlanılır.

Sonra badımcanlar yuyulur, bir neçə yerdən deşdəklənir, üzərinə qaynar şərbət tökülüb 8-10 saat saxlanılır.
İkinci gün şərbət süzülür, qaynadılır və badımcanların üstünə tökülür.

Üçüncü gün əməliyyat təkrar edilir və 6-8 dəqiqə badımcanlar şərbətdə bişirilir.
Dördüncü gün isə mürəbbə hazır olana kimi bişirilir, limon duzu və vanilin əlavə olunur.

Nuş olsun!
Etiketlər: badımcanlar, saxlanılır, şərbət, bişirilir, Üçüncü, əməliyyat, təkrar, üstünə, süzülür, İkinci, qaynadılır, badımcanların, edilir, tökülür, şərbətdə, vanilin, əlavə, olunur, olsun, limon
BİZİ İZLƏYİN