• Səhərlərimiz üçün asan simit resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 24 850

Tarix : 2-06-2014, 12:43

Bölmə : Praktik reseptlər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 çay stəkanı isti su
3 xörə qaşığı küncüt
1 xörək qaşığı şəkər
1 xörək qaşığı maya
3 xörək qaşığı zeytun yağı
2.5 su stəkanı un
1 su stəkanı su
1 çay stəkanı süd

Hazırlanması:
Xəmiri yoğurmaq üçün şəkər, maya, zeytun yağı, ilıq su və südü qarışdırın. Üzərinə yavaşca unu əlavə edib yumşaq bir xəmir əldə edin. Bu xəmiri 30 dəqiqə qədər gözlədin. Gözlədilmiş xəmirdən parçalar qopardıb uzun çubuqlar hazırlayın, sonrasında buraraq halqa şəklidə yumurulayın. Bu halqaları isti suya batırıb daha sonra küncütə bulayın. Bu şəkildə hazırlanan simitləri qaba qoyun. 200 dərəcədəki sobada qızarana qədər bişirin. Səhər üçün isti-isti və çayla servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, qaşığı, xörək, qədər, şəkər, zeytun, küncütə, bulayın, sonra, şəkildə, şəklidə, halqa, hazırlanan, yumurulayın, halqaları, batırıb, dərəcədəki, Səhər, çayla, servis
BİZİ İZLƏYİN