Tərkibi:
1 ədəd bütün çörək
1 dəstə cəfəri
2 diş sarımsaq
400 qram kaşar pendir
1 yemək qaşığı kərəyağı
1 yemək qaşığı zeytunyağı
Qeyd:
Bayat çörək istifadə etsəniz sobada daha çox xırtıldayacaq .
Hazırlanması:
Sobanı 180 dərəcə qoyaraq qızdırın.
Bütün çörəyi , üfüqi və şaquli kadrlar meydana gətirəcək şəkildə bıçaqla dərininə kəsin.
Kərəyağı və zetunyağını əridin .
Sarımsaqları kiçik kiçik parçalar halında doğrayın və istilənən kərə yağı - zeytunyağı qarşımının içində qovurun .
Cəfərini incə incə doğrayın və sarımsaqlarla birlikdə bir neçə dəfə çevirin .
Kaşar pendiri də incə incə dilimləyin.
Çörəyin kəsdiyiniz qisimlərinə əvvəl kaşar pendirini daha sonra da sarımsaqlı cəfərili qarışığı əlavə edin .
Bütün kəsikləri pendir və sous ilə doldurub , sobaya yerləşdirin . 15-20 dəqiqə pendir tamamilə əriyənə qədər bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: pendir, yemək, qaşığı, doğrayın, Bütün, kaşar, zeytunyağı, çörək, kiçik, dilimləyin, pendiri, Çörəyin, kəsdiyiniz, qisimlərinə, istilənən, Kaşar, çevirin, qovurun, qarşımının, əvvəl