• Vitaminlər haqqında qısa məlumat

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 038

Tarix : 19-10-2016, 10:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


A vitamini:Ərik,cəfəri, ispanaq, kök, kərəviz, kahı, portağal, ərik, pomidor
D vitamini:Balıq yağı, balıq, yumurta, kərə yağı, qaraciyər, ət və tərəvəzlər
E vitamini:Buğda, toxumlu qidalar, qoz, kahı,kərəviz, cəfəri, ispanaq, kələm, qarğıdalı yağı, qarğıdalı
K vitamini:İspanaq, balqabaq, kahı, yaşıl pomidor, yaşil bibər, inək südü, pendir, kərə yağı, yumurta, qırmızı ət, düyü, qaraciyər, qarğıdalı, banan, şaftalı və çiyələk
B1 vitamini (tiamin):Buğda, kəpək, pivə mayası, təzə tərəvəz meyvə, qoyun əti, mal əti, balıq, yumurta və süd
B2 vitamini (riboflavin):Qaraciyər, böyrək, buğda unu, kartof, ət, süd, yumurta, pendir, kəpək, yaşıl tərəvəzlər, kök, fındıq, yer fındığı və mərcimək
B3 vitamini (Niasin):Pivə mayası, kəpək, yer fındığı, sakatat, qırmızı ət, balıq, buğda, paxlalılar, un, yumurta, süd, limon, balqabaq, əncir, portağal və xurma
B5 vitamini (pantotenik turşu):Qaraciyər, qırmızı ət, toyuq, yumurta, çörək və tərəvəzlər
B6 vitamini (Pridoksin):Qaraciyər, böyrək, qırmızı ət, balıq, yumurta, çörək və tərəvəzlər
B11 vitamini (Fol turşusu):Qaraciyər, böyrək, qırmızı ət, ispanaq, kahı, yumurta, çörək, portağal və banan
B12 vitamini (Kobalamin):Qaraciyər, ürək, böyrək, qırmızı ət, toyuq, balıq, süd, pendir və yumurta
C vitamini:Cəfəri, itburnu, yaşil bibər, limon, portağal, çiyələk, qreypfrut, kivi, paxla və moruq
Etiketlər: vitamini, yumurta, qırmızı, Qaraciyər, balıq, böyrək, portağal, tərəvəzlər, ispanaq, pendir, kəpək, qarğıdalı, çörək, çiyələk, banan, buğda, toyuq, limon, fındığı, bibərdə
BİZİ İZLƏYİN