Tərkibi:Hər hansı bir pasta növü
Toyuğun döş əti
Hazır pesto sousu( marketlərdə satılır)
Slivki 20-30 % yağlılıq
Zeytun yağı
Parmezan pendiri
Duz, istiot
Hazırlanması:1. Tavaya 2-3 y.q. yağ tökmək,isinməyini gözləmək və xırda doğrabnmış toyuq tikələrini əlavə edib hərtərəfini nar kimi qızartmaq. Sonda qapağı örtün və 15 dəq ən zəif odda saxlayın ki ət bişsin.
2. İri qazanda duzlu suda pastanı bişirin. Çox ötürməyin, aldente vəziyyyətinədək bişirin. Bişəndın sonra suyu süzün və pastanı tavaya toyuğun üstünə əlavə edin. Tavanın altı atəş zəif olmalıdı.
Bura 4/3 stakan slivki tökün, qarışdırın və 2-3 dolu y.q. pesto sousu əlavə edin. Qarışdırın ki bütün ərzaqlar bir-birinə qarışsın və pasta həm slivkini, həm sousu canına çəksin.
Pastanı isti-isti süfrəyə verin. Üstünə parmezan rəndələyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, sousu, bişirin, pasta, pesto, pastanı, olmalıdı, Tavanın, slivki, üstünə, stakan, sonra, Bişəndın, vəziyyyətinədək, tökün, süzün, tavaya, toyuğun, bütün, süfrəyə