Tərkibi:1 ortaboy soğan
5 diş sarımsaq
250 q uzun düyü
500-600 ml bulyon və ya su
duz
1 ç.q. qara küncüt
Hazırlanması:Soğanla sarımsağı xırda doğrayın.
Tavada 3 x.q. bitki yağını qızdırın. Soğanı əlavə edib təxminən 5 dəqiqə, yarımşəffaf olanadək qızardın.
Düyü və sarımsağı əlavə edib qarışdıraraq 1 dəqiqə qovurun.
Bulyon və ya su tökün, duzlayın. Qaynara düşəndə ocağı azaldın, tavanın qapağını örtüb yumşalanacan, 20-25 dəqiqə bişirin. Lazım gələrsə, yenə su əlavə edə bilərsiniz.
Hazır düyünün üstünə küncüt səpib, qarışdırın.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, əlavə, sarımsağı, küncüt, tavanın, örtüb, qapağını, azaldın, duzlayın, Qaynara, düşəndə, ocağı, yumşalanacan, Lazım, üstünə, səpib, qarışdırın, olsun, düyünün, Hazır