• Zeytun yağlı kərəviz resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 632

Tarix : 4-04-2019, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 kq kərəviz,
2 ədəd kök,
3 dənə soğan,
1 portağalın suyu,
1 limonun suyu,
3 şəkər,
1/2 stəkan zeytun yağı,
1 stəkan qədər quru üzüm,

Hazırlanması:
Öncə kərəvizin qabıqlarını soyub limonlu suyun içinə atın.

Daha sonra köklərin qabıqlarını soyun və soyduğunuz kərəvizlərin içini bir kök keçə biləcəyi qədər oyun.

Oyduğunuz kərəvizin ortasından bütün kökü keçirin və kərəvizi dilimləyin.

Soğanları halqa şəklində doğrayıb , üstünə kərəvizləri və uduğunuz quru üzümləri əlavə edin.

Portağal suyu, yarım limon suyu və zeytun yağ əlavə edin.

Ən son üstünə şəkər və duzu əlavə edib qapağı qapadın.

Vam atəşdə bişməyə qoyun.

Əğər su əlavə etmək lazım olarsa çox az isti su əlavə edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, kərəvizin, qabıqlarını, üstünə, zeytun, qədər, stəkan, şəkər, üzümləri, Portağal, halqa, uduğunuz, şəklində, yarım, doğrayıb, kərəvizləri, atəşdə, etmək, lazım, olarsa
BİZİ İZLƏYİN