• Ətli plinçik dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5 324

Tarix : 2-07-2019, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Dolmalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Yarim kq quzu əti,
1 ədəd iri soğan,
1 ədəd qirmizi bibər,
1ədəd yaşıl bibər,
1 şorba qasiği pomidor tomatı,
1 şirniyyat qasiği kəklikotu,
1 cay qasiği qirmizi bibər,
1 cay stəkanı maye yağ,
duz,

Plinçik üçün:
1 stəkan sud,
2 yumurta,
4 şorba qaşığı dolu un,
yarım çay stəkanı su,
yarım çay qaşığı duz,
yarim cay stəkanı maye yağ,

Sosu üçün:
1 yemək qasigi tomat,
yarim cay stəkanı maye iyağ,
1 stəkan isti su,
yarim cay qaşığıi pul bibər,
1 cay qasigi kəklikotu,
duz

Üzəri üçün:
1 pomidor,
75 qr holland pendiri,

Hazırlanması:
Qırmızı əti quşbaşı doğrayıb yuyun və yumşalana qədər bişirin.
Soğanları soyun bibərlərlə berabər kup -kup doğrayın.
Duru yagi qazana alıb əvvəlcə soğanları saralana qədər qızardın sonra bibərlər yumşalana qədər bişirin. Tomatı, duzu, ədviyyatları da əlavə edib bir az qovurun və ən sonda bişirdiyiniz ətləri əlavə edin.
bir azda ətlə qızardıb ocaqdan alin .
Plinçik üçün n olan ərzaqların hamısını yaxşıca çırpın içində topacıqlar qalmasın və orta boyda plinçiklər hazırlayın.
Sosu üçün duru yagi qazana qoyun , tomatı bir az qovurun.
Duzu və ədviyyatları əlavə edib isti su əlavə edib ocaqdan alın.suyu ilave edin.
Hazırladığınız blinçiklərin içinə soyutduğunuz ətdən qoyub hər tərəfdən bağlayıno
Firin qabina yerləşdirdiyiniz dolmaların üzərinə oncədən incə dilimlənmis holland pendirini sonrada dilimlənmis pomidor dilimlərini qoyun.
Öncədən hazirladiginiz sosu qasiqla kabablarinin ustunə tökün.
190 dərəcə fırında dolmaların üstü bir az qızarana qədər bişirib servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, qədər, bibər, əlavə, yarim, pomidor, qasiği, qovurun, qasigi, holland, ocaqdan, yumşalana, bişirin, qazana, dolmaların, dilimlənmis, ədviyyatları, qoyun, qirmizi, yarım
BİZİ İZLƏYİN