• Balıq ləvəngi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6 918

Tarix : 10-12-2020, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Talış mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 ədəd iri kütüm
1 ədəd iri baş soğan
1 stəkan qoz ləpəsi
2 xörək qaşığı palçıq turşu + üstünə və içinə sürtmək üçün
Duz
İstiot

Hazırlanması:
1. Balığın pulcuqlarını təmizləyin, içalatını çıxardın. Sonra isə balığı yuyun və yaxşıca qurulayın. İçini və üstünü duzlayıb istiotlayın.
2. Ləvəngi içini hazırlayın. Soğanı ət maşınından keçirin. Tənzifə qoyun və suyunu yaxşıca sıxın. Qozu da maşından keçirin. Bir qabda soğanı, qozu, palçıq turşunu, və zövqə görə duz-istiotu qarışdırın.
3. Sobanı 180˚C-dək qızdırın.
4. Balığın içinə və üstünə palçıq turşu sürtün. İçini ləvəngi içiylə doldurun. Balığı mətbəx ipiylə tikin və yaxud kokteyl çubuğuyla bərkidin.
5. Balığı soba listinə qoyub qızdırılmış sobada üstü qızarana və içi bişənədək (təxminən 45 dəqiqə ərzində ) bişirin.
6. Yanında narşarabla süfrəyə verin.

Nuş olsun!
Etiketlər: palçıq, üstünə, içinə, Balığı, Balığın, İçini, turşu, yaxşıca, keçirin, doldurun, yaxud, mətbəx, ipiylə, tikin, ləvəngi, Sobanı, qarışdırın, istiotu, 180˚C, qızdırın
BİZİ İZLƏYİN