• Bağlama badımcan yeməyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 776

Tarix : 11-05-2021, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 badımcan
500 qram qabıqlı ət
1 soğan
2 yaşıl bibər
2 capia bibəri
1 diş sarımsaq
1 çay qaşığı bibər pastası
Duz, istiot, çili bibəri
2 kartof
5 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş pomidor (konserv istifadə etmək olar)
1 stəkan isti su

Hazırlanması:
Əvvəlcə badımcanları uzununa və çox qalınca dilimləyirik və acılığını aradan qaldırmaq üçün duzlu suya qoyuruq.
Qazanı sobanın üstünə götürüb qızdırırıq.Ət kublarını əlavə edirik və tavanın qapağını bağlayırıq.
Bəzən qarışdırın, ətlər suyu buraxanda yağ, bibər və soğan əlavə edib qovurmağa başlayın.Sonra tomat pastası əlavə edib qovururuq.
Son ədviyyatları əlavə edirik və qazanın qapağını bağlayırıq, bibər və soğan yumşalana qədər bişiririk.Acı badımcanları yuyub quruyuruq.
Badımcanları hər iki tərəfdən isti yağda qovururuq və kağızla örtülmüş bir boşqaba qoyuruq.
Artıq yağı boşaldılmış badımcanları yanyana şəkildə boşqabın içərisinə düzürük.
Kartofları çox qalın olmayan bir şəkildə dilimləyirik və yüngülcə qızardırıq.
Badımcanları üzərində bir sıra da badımcan düzürük.
Kartofları bişmiş ətlərin üzərinə tökürük və azca basaraq yayırıq.
Rəndələnmiş pomidoru və isti suyu ətlərin üzərinə tökün və qalan kartofları üstünə düzün.
Sonda qabın kənarından asılı olan badımcanları örtüb 200 dərəcə qızdırılan sobada qızarana qədər bişiririk.
Bişmiş yeməyi verəcəyiniz boşqabın üstünə çevirib bəzədərək xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN