• Kartoflu musakka resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9 165

Tarix : 17-05-2021, 10:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
5 təzə kartof
300 qram çəkilmiş mal əti
1 soğan
3 böyük diş sarımsaq
1 çay qaşığı bibər pastası
1 çay qaşığı tomat pastası
Bir çimdik qara bibər, çili bibəri, duz
2 pomidor
4 yaşıl bibər
2 xörək qaşığı duru yağ

Sous üçün:
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat pastası
1,5 stəkan su

Hazırlanması:
Kartofu yemək üçün doğrayaq. Gəlin qaba götürək. 2 xörək qaşığı yağ, duz, bir az çili bibəri əlavə edib qarışdırırıq.
20 dərəcə qızdırılan sobada 20 dəqiqə yüngülcə qızarana qədər bişirin.
Gəlin sobadan götürək. Soğanı bişirmək üçün doğrayaq və 2 xörək qaşığı yağla qızardırıq.
Çəkilmiş ət əlavə edib suyu boşalana qədər qovuraq.
Gəlin ədviyyatları tökək. Sarımsağı yarıya bölüb ataq.
Tomat pastası əlavə edib qovuraq. 1 çay stəkanı su əlavə edib 2-3 dəqiqə bişirin.
Sobada bişəcəyi üçün qısa müddətə bişirək.
Hazırladığımız qiyməni kartofun üstünə səpək.
Üstünə pomidor və bibər dilimlərini əlavə edək. Kərə yağı qabda əridək.
Tomat pastasını qarışdırıb su əlavə edək. Gəlin duzu ataq.Tomat pastasını yeməyin üstünə tökək
Yenidən sobaya qoyaq. 20-25 dəqiqə bişirin.
Yeməyimizi isti xidmət edirik.
Yanında düyü olan ləzzətli bir əsas yeməkdir.
Bunu sınamağınızı məsləhət görürəm.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN