Tərkibi:
Daxili xərc üçün:1,5 stəkan küftə ilə bulqur
1,5 stəkan əvvəlcədən bişmiş yaşıl mərcimək
1 böyük rəndələnmiş soğan
5-6 diş sarımsaq
3-4 pomidor
2 xörək qaşığı tomat pastası
1 xörək qaşığı bibər pastası
1 çimdik xırda doğranmış cəfəri
1 çimdik xırda doğranmış şüyüd
Yarım stəkan yağ
Duz, qara bibər, çili bibəri, qırmızı bibər, kimyon, zerdeçal, nanə
Ayrıca:3 pomidor
Sous üçün:3-4 stəkan isti su
2 xörək qaşığı tomat pastası
Hazırlanması:Tərəvəzləri yaxşı yuyuruq.ibərin saplarını çıxarırıq, balqabağını soyuruq və istədiyimiz ölçüdə kəsirik.
Kartoflarım kiçik idi, ona görə də doldurmadan əlavə etdim.Doldurma üçün bütün maddələri qarışdırıcı qabda götürürük və yaxşı qarışdırırıq.
Tərəvəzləri bu içliklə doldurur və ağzını bir dilim pomidorla örtürük. Bir qazanda növbə ilə və möhkəm bir şəkildə alırıq. İsti suda əriddiyimiz tomat pastasını yeməyin üstünə tökürük və bişməyə qoyuruq.Qaynamağa başlayanda ən aşağı atəşə qoyuruq və təxminən 30-40 dəqiqə bişiririk.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, xörək, pastası, tomat, bibər, qaşığı, xırda, Tərəvəzləri, yaxşı, doğranmış, çimdik, pomidor, qoyuruq, pomidorla, dilim, örtürük, bütün, Doldurma, maddələri, qazanda