• Lokum kimi əti ilə badımcan resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10 883

Tarix : 19-07-2021, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
150 qram quzu kub şəklində ət
3-4 badımcan
1 soğan
1-2 diş sarımsaq
1 baş bibəri
1 yaşıl bibər
3-4 pomidor
1 çay qaşığı tomat pastası
Qara bibər, qırmızı bibər və duz
1,5 fincan isti su

Hazırlanması:
Badımcanların qabığını soyub kublara bölüb qızardırıq, digər tərəfdən uyğun bir tavanın dibini örtəcək qədər yağ əlavə edək, qızdırıb suyu bitənə qədər ətini qızartaq.Üzərinə doğranmış soğanı əlavə edib çəhrayı olana qədər qızardın, doğranmış bibəri əlavə edib 5 dəqiqə daha qızartın, sonra tomat pastası əlavə edib bir-iki dəqiqə qızartın.Yeməli doğranmış pomidor və sarımsağı əlavə edin və pomidor yumşalana qədər orta istidə bişirin, ədviyyat əlavə edin və qarışdırın, isti su əlavə edib qaynadın.Qızardılmış badımcanın üstünə tökək və kiçik bir atəşdə 15 dəqiqə bişirin, sobadan götürüb xidmətə hazırlayaq.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qədər, doğranmış, bibər, pomidor, dəqiqə, pastası, qızartın, bişirin, tomat, bibəri, sarımsağı, yumşalana, istidə, çəhrayı, sonra, qızardın, olana, soğanı, Yeməli
BİZİ İZLƏYİN