Tərkibi:4 orta kabak
2 yumurta
200 qr ağ pendir
Cəfəri
Qarabibər və çili bibər
Hazırlanması:Kabakın kənarları qırılır, uzununa 2 bölünür və duz əlavə olunaraq suda qaynadılır. Qaynatarkən dağılmamağa diqqət edin.
Bir az soyuduqdan sonra ortadakı toxum hissələri qaşıqla çıxarılır və süzgəcə aparılır və suyun hərtərəfli süzülməsi gözlənilir.
Pendir bir qabda əzilir, 2 yumurta, doğranmış cəfəri, qara bibər və çili bibəri əlavə olunur və çəngəllə qarışdırılır. Kabak içərisinə doldurulur.
Sobanın ızgara funksiyasında nar kimi qəhvəyi olana qədər 220 dərəcədə saxlanılır. İsti və ya soyuq yemək verilə bilər
Nuş olsun!
Etiketlər: bibər, yumurta, əlavə, çəngəllə, olunur, içərisinə, qarışdırılır, bibəri, Kabak, doğranmış, Pendir, gözlənilir, qabda, əzilir, doldurulur, cəfəri, funksiyasında, yemək, soyuq, verilərsə