• Sodalı kabak qızartması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7 305

Tarix : 23-07-2021, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 kabak
1,5 fincan su
1,5 stəkan mineral soda
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı zeytun yağı
3 stəkan yağ
1 fincan qatıq
2 diş sarımsaq
1 çimdik qurudulmuş nanə

Hazırlanması:
Kabağı yuyun və zolaqlar şəklində uzununa kəsin.
Dərin bir qabda; Un, soda, duz, qabartma tozu və zeytun yağını yaxşıca qarışdırın.
Düz bir qızartma qabda qızartma yağını götürün və yağ isti olduqda dilimlənmiş balqabağı hazırladığınız sousa qoyun və isti yağın içinə qoyun.
Hər iki tərəfi qızılı rəngi alana qədər bişirin və artıq yağı udmaq üçün kağız dəsmallarla örtülmüş bir qaba köçürün.
Bütün kabaqları bu şəkildə qovurduqdan sonra qatığın içinə xidmət üçün lazım olan sarımsağı sürtün, qarışdırın və üzərinə nanə səpin.
Hazırladığınız qatıq sousunu və qızardılmış kabağı bir süfrəyə verin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, qabda, qatıq, yağını, qarışdırın, içinə, qızartma, zeytun, qoyun, qabartma, fincan, stəkan, şəkildə, qovurduqdan, sonra, qatığın, kabaqları, köçürün, artıq, bişirin
BİZİ İZLƏYİN