Tərkibi:2 badımcan (böyük)
1 stəkan su
3 yumurta
1,5 stəkan çörək qırıntıları
1/2 fincan çedar pendir (sürtgəcdən keçirilmiş)
Qızartmaq üçün:2 stəkan yağ (günəbaxan və ya zeytun yağı)
Hazırlanması:Badımcanı tamamilə soyun və kublara kəsin. Badımcanların acılığını aradan qaldırmaq üçün duzlu su ilə doldurulmuş böyük bir qaba qoyun. 30 dəqiqə istirahət edin.
Badımcanları boşaldın və kağız dəsmal ilə qurutun.
Böyük bir qabda un götürün. Başqa bir böyük qabda çörək qırıntıları və sürtgəcdən keçirilmiş pendir qarışdırın. Yumurtaları başqa bir qabda çırpın.
Badımcanları əvvəl una, daha sonra yumurtaya və sonda çörək qarışığına batırın.
Bütün badımcan qızğın yağda qızardın.
Qızardılmış badımcanları yağı udmaq üçün kağız dəsmal ilə düzülmüş qaba qoyun.
İstədiyiniz souslarla xidmət edin.
Nuş olsun! əla görünüşlü badımcan
Etiketlər: çörək, stəkan, qabda, böyük, badımcan, keçirilmiş, qoyun, dəsmal, sürtgəcdən, kağız, Badımcanları, qırıntıları, pendir, sonda, yumurtaya, qarışığına, batırın, sonra, çırpın, qarışdırın