Tərkibi:300 q toyuq filesi
300 q badımcan
300 q bolqar bibəri
150 q soğan
100 q yerkökü
500 q kartof
2 x.q. kərə yağı
50 ml süd
100 q pendir
duz
istiot
bitki yağı
Hazırlanması:Kartofu təmizləyin, suda bişirin. Badımcanı kubik doğrayın. Əgər badımcanlar acıdırsa, üzərinə duz səpib 30 dəqiqə saxlayın, sonra soyuq su ilə yuyun.
Soğanı xırda doğrayın.
Yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirin. Bolqar bibərinin toxumlarını təmizləyin, saman kimi doğrayın.
Fileni xırda doğrayın.
Bitki yağında soğanı qızardın. Yerkökü əlavə edib qovurun. Fileni əlavə edib 5 dəqiqə qızardın. Bibər əlavə edin. Badımcanları əlavə edib, duz-istiot vurun, 10 dəqiqə qovurun.
Kartofa yağ və süd, duz, istiot əlavə edib püre hazırlayın.
Pendiri sürtgəcin orta gözündən keçirin.
Siniyə ət və tərəvəz qarışığını döşəyin. Hamarlayın. Üzərinə kartof püresini döşəyin. Hamarlayın. Üzərinə pendir səpin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, doğrayın, istiot, gözündən, xırda, keçirin, qızardın, Hamarlayın, Üzərinə, döşəyin, qovurun, bişirin, Fileni, sürtgəcin, pendir, təmizləyin, kartof, vurun, Kartofa