Tərkibi:300-500 q mal əti qiyməsi
1 baş soğan
1 yerkökü
1 şirin bibər
2 diş sarımsaq
3 pomidor
150 q pendir
400 q makaron
3 x.q. bitki yağı
qara istiot
duz
Beşamel sousu üçün:500 ml süd
20 q kərə yağı
2 x.q. un
1 ç.q. muskat cevizi
Hazırlanması:Soğanı, sarımsağı, yerkökü və şirin bibəri xırda doğrayın. Pomidorların qabığını soyub doğrayın. Tavada bitki yağında tərəvəzləri 2-3 dəqiqə bişirin. Sonra qiymə əlavə edin. O, rəngini dəyişəndə (ağaranda) pomidorları əlavə edib qarışdırın. Suyu quruyanadək bişirin. İstiot və düz vurun.
Makaronları bişirib süzün.
Beşamel sousunu hazırlayın (hazırlanma qaydası, demək olar ki, eynidir).
Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin.
Dərin siniyə makaronun yarısını tökün. Qiyməni əlavə edin. Üzərinə yenə makaron qoyun. Qarışdırmayın. Sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və beşamel sousu gəzdirin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqə, üzəri qızaranadək bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bişirin, bitki, makaron, sousu, dəqiqə, pendir, doğrayın, Beşamel, yerkökü, şirin, keçirin, Dərin, sousunu, makaronun, siniyə, hazırlayın, gözündən, eynidir, qaydası