Tərkibi:1-1,5 kq toyuq (yaxud toyuq budu)
500 ml qaymaq (10-15%)
200 q bərk pendir
0,5 st. süd
1 ç.q. nişasta
suxarı
bitki yağı
duz
istiot
Hazırlanması:Toyuğu doğrayıb, duz-istiot vurun. Bitki yağında o üz-bu üz qızardın. Qaymaq əlavə edib hazır olana qədər bişirin (təxminən 25 dəqiqə).
Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin.
Süd, nişasta əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Toyuğu azca soyudun, sonra bu pendirli kütləyə batırın. Sonra isə suxarıya batıraraq bitki yağında qızardın.
Nuş olsun!
Etiketlər: yağında, bitki, istiot, nişasta, əlavə, qızardın, Toyuğu, toyuq, soyudun, yaxşıca, sürtgəcin, gözündən, keçirin, qarışdırın, kütləyə, suxarıya, batıraraq, olsun, Sonra, batırın