Tərkibi:toyuq
limon
portağal
1 x.q bal
zəncəfil
rehyan qurusu
qırmızı istiot
qara istiot
Hazırlanması:Azacıq qaynayan suya 1 x.q. bal tökün, qarışdırıb bir neçə limon dilimi əlavə edin. Qoyun 5 dəqiqə qaynasın. Sonra limon dilimlərini çıxarın, suyu isə münasib qaba tökün, bitki yağı əlavə edin. Bu suya ədviyyat və duz qatın, qarışdırın.
Toyuğun döş hissəsinin altındakı dərini qaldırıb əlinizi içinə salın, dərini ətdən aralayıb hazırladığınız ədviyyat qarışıqlı siropu oraya sürtün. Sonra iki dilim limonu dəriylə ətin arasına yerləşdirin. Sonra eynilə toyuğun budları və kürəyinin dərisinin altına sirop çəkib limon dilimləri qoyun.
Toyuğun içinə təmizlənmiş diri portağal yerləşdirib dərisini tikin. Sonra siropun qalanını toyuğun bütün səthinə çəkin. Sobada bişməyə qoyun. 40 dəqiqə sonra çıxarıb sinidə yığılan şirəni toyuğun üzərinə gəzdirib yenidən sobaya qoyun. Daha 40 dəqiqə də bişəndən sonra toyuq hazırdır.
Süfrəyə verməzdən öncə limon dilimləri və portağalı, sapları çıxarın.
Nuş olsun!
Etiketlər: limon, Sonra, qoyun, dəqiqə, toyuğun, sonra, çıxarın, Toyuğun, içinə, dilimləri, toyuq, əlavə, dərini, ədviyyat, istiot, tökün, portağal, olsun, yerləşdirib, dərisini