• Fırında ördək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 831

Tarix : 20-03-2016, 14:06

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Qarğadalı nişastası , sosu hazırlamaq üçün,
4 stəkan toyuq suyu,
3-4 yemək qaşığı krem,
250 gr alma , soyulmuş və iri küp doğranmış,
125 gr çekirdeksiz kuru mürdüm eriği
1 bütün ördək,
Soya sosu,

Hazırlanması:
Ördəyin içini kağız dəsmal ilə möhkəm qurudun.
Duz və istiot ilə ovun.
Quru ərikləri qaynar suda isladın.
Ördəyin içinə ərik və almaları qoyun.
Çölünü də duzla ovub fırın qabına qoyun. Soyuq fırına qoyun.
Fırını 160 dərəcəyə ayarlayın.
45 dk sonra ördəyin üzərinə
toyuq suyunu tökün.
1,5 saat daha fırınlayın.
Sonra fırını 225 dərəcəyə qədər qızdırıb
20 dəq. daha bişirin.
Ördəyi fırındançıxardın.
Bişirmə qabına yığılan suya nişasta, soya sosu
və kremi çırparak hazırlayacağınız qarışığı sos halinda bişirin.
Ördəyin üzərinə gəzdirib servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, Ördəyin, dərəcəyə, bişirin, üzərinə, toyuq, qabına, suyunu, tökün, fırınlayın, Sonra, ayarlayın, Fırını, fırına, olsun, fırını, sonra, ördəyin, qızdırıb, çırparak
BİZİ İZLƏYİN