• Donduruq (qədim yemək növü) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 875

Tarix : 17-12-2015, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 çay stəkanı incə bulgur,
8 su stəkanı su,
Duz,

Üzərinin sosu üçün:
1,5 şorba qaşığı kərə yağı,
Yarım kasa iç yağı,
5 ədət quru soğan,

Hazırlanması:
Qaynayan suya incə bulguru və duzu tökün.
25 və ya 30 dəqiqəyə yaxın qaynadın.
Çox qaynatmaq daha da dadınıartırır.
Diğər tərəfdə bulgurumuzu ocağa qoyduğumuzla eyni vaxtda incə doğranmış iç yağını və kərə yağını da tavaya qoyub 4 dəqiqə bişirin.
İçinə incə doğranmış soğanları əlavə edin.
İncə bulgurumuz bişənə qədər iç yağlı soğanlarımız da ancaq qovrulur.
25 dəqiqəyə yaxın bişir.
Bulğuru tabağa alıb üzərinə yanan soğandan tökün.

Məsləhət:
Bir yeməyin soğanı çox olduğunda yağın çox olmasının ziyanı olmaz.
Bu yeməkdə o təriflərdən biridir.

Nuş olsun!
Etiketlər: tökün, dəqiqəyə, yaxın, doğranmış, yağını, stəkanı, bişənə, Bulğuru, tabağa, üzərinə, qədər, bişir, ancaq, qovrulur, yanan, yağlı, soğanlarımız, yeməyin, yeməkdə, olmaz
BİZİ İZLƏYİN