• Qabaqlı bulğur köftəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 834

Tarix : 29-03-2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2.5 sustəkanı incə bulğur ,
2 ədət orta boy qabak,
2 su stəkanı su,
1 stəkan un,
İstiot,
Duz,

Qiyməli xərc üçün:
1 orta boy soğan,
150 qr. qiymə,
Cirə,
Qırmızı toz bibər,
Duz,
İstiot,

Hazırlanması:
Qabakları yuyun.
Qabıqlarını soymadan iri -iri doğrayın.
2 stəkan su tökərək tamamən yumşalana qədər qədər bişirin.
Robotda püre halına gələnə qədər çəkin.
Bulguru yoğurma qabına alıb, bu püre ilə ısladın.
Üzərini qapadıb 30 dəqiqə qədar gözlədin.
Duz bir az istiot və ununu qatıb qarışdırın.
Az- az su əlavə edərək rahat şəkil verə biləcək hala gələnə qədər yoğurun.
Bu çox qısa bir sürədə başa çatacaqdır.
Diqqət edin, birdən çox su tökməyin, cıvıq olarsa şəkil verə bilməzsiniz.
Xəmirin bərkliyini ayarladıqdan sonra, istər kiçik- küçük alıb yuvarlayın, istərsəniz də rulonlar hazırlayıb doğrayın.
Badam şəkli də verə bilərsiniz.
Hazırladığınız köftələri, duz atdığınız qaynar suyabişirin.
Bişən köftələr suyun üzərinə qalxarsa , deməli bişmişdir.
Köftələr bişərkən, bir soğanı tavaya doğrayın.
Azca qızardın.
Qiyməni də töküb qovurun.
Ocaqdan almadan duz və ədviyyatları atıb qarışdırın.
Köftələri bir servis qabına alın.
Üzərinə sarmısaqlı qatıq tökün.
Qatığın üzərinə qiyməli xərci də səpərək tökün.

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, doğrayın, stəkan, İstiot, şəkil, qarışdırın, gələnə, üzərinə, qabına, tökün, bilərsiniz, Hazırladığınız, köftələri, qaynar, Bişən, suyabişirin, şəkli, atdığınız, rulonlar, ayarladıqdan
BİZİ İZLƏYİN