• İçli küftə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 224

Tarix : 17-12-2015, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 su stəkanı incə bulğur,
2 sorba qaşığı irmik.
1 yumurta,
150 q qiymə,
1 şorba qaşığı bibər tomatı,
1 şorba qaşığı un,
Isti su,
Duru yağ,

İçli köftə üçün:
Istiot,
Pul bibər,
Cirə,
Duz,

Hazırlanması:
Incə bulğuru bir kasaya alın.
Üzərinə 2 stəkan isti su əlavə edərək isladın.
Ağzını örtüb yumşalmasını gözləyin.
Islanıb şişən bulğurların üzərinə unu, Irmiyi, bibər tomatını, ədviyyatları əlavə edin.
Lazım olarsa bir az yenə su əlavə edərək yoğurmaq olar.
Hazır olan ərzaqdan qoz böyüklüyündə ovcumuzun içinə alıb barmaq ucuyla açın.
Digər tərəfdə isə qiyməni bişirin.
Içərisinə ədviyyat qatıb qovrulan qiyməni hazırladığınız köftələrin içərisinə barmaq ucuyla doldurub ucunu örtün.
Hazırladığımız içli köftələri qaynamaqda olan suda yumşalana qədər bişirin.
Bişirdiyimiz köftələri qızğın yağda qızardın.
Içli köftəniz hazır, servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: bibər, qaşığı, əlavə, şorba, köftələri, qiyməni, bişirin, Lazım, ucuyla, edərək, barmaq, Içərisinə, qovrulan, qatıb, ədviyyat, tərəfdə, böyüklüyündə, ərzaqdan, ovcumuzun, içinə
BİZİ İZLƏYİN