Tərkibi:çəki balığı (karp)
6-7 ədəd orta ölçüdə kartof
tomat pastası
bitki yağı
duz
istiot
Hazırlanması:1 İnqredientlər.
2 Balıq hissələrə doğranılır.
3 Duz və istiot vurularaq bir kənarda 20-30 dəqiqə saxlanılır.
4 Bu arada tomat pastası su ilə qarışdırılır və üzərinə bir qədər bitki yağı vurulur.
5 Kartof təmizlənir və dilimlərə doğranılır. Hər bir dilimə duz və istiot vurulur. Hər şey hazır olduqda, sobanı isitmək olar. Soba 180-200°C temperaturunda isidilir.
6 Balıq və kartofun hər bir hissəsinə tomat sousu çəkilərək, bitki yağı ilə yağlanmış tavaya düzülür.
7 Yerdə qalan tomat pastası bir daha üzərlərinə çəkilir
8 Əvvəlcədən 180-200°C temperaturunda isidilmiş sobada 20-30 dəqiqə bişirilir.
9 Balıq tez hazır olur.
Nuş olsun!
Etiketlər: tomat, istiot, pastası, bitki, Balıq, dəqiqə, doğranılır, temperaturunda, hazır, vurulur, sousu, isidilir, hissəsinə, olduqda, kartofun, sobanı, isitmək, tavaya, isidilmiş