• Əngiranlı ıspanaqlı balıq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 178

Tarix : 26-03-2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 dəstə ıspanaq
7 əngiran
3 çupra can əti
1 kasa göbələk
4 təzə soğan
3 yaşıl istiot
2 pomidor
Zeytun yağı
1 dəstə şüyüd
Duz
İstiot
Su

Hazırlanması:
Əngiranı bir qazana düzürük.Bir qaba 1 litr su, 1 xörək qaşığı un qoyub çalırıq və içirlər üstünə tökürük. Zeytun yağını, duzunu və az şəkər tozunu əlavə edirik və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bir qazanda su qaynadırıq və ıspanagı sapından tutub qaynar suya batırırıq. 1-2 dəqiqə saxladıqdan sonra çıxarırıq və soyuq suya batırırıq.

Çupra sümüksüz ətləri küp küp doğrayırıq və bir qaba qoyuruq. Təzə soğanı və şüyüdü doğrayıb əlavə edirik. Göbələkləri doğrayırıq. Pomidoru və bibərləri də küp küp doğrayırıq və qarışığa əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq, zeytun yağı tökürük və qarışdırırıq. 3 dənə əzələ yarpağını uclarını bir-biri üstünə gələcək şəkildə qoyuruq. Hazırladığımız balıqlı xərci içinə qoyuruq və dairəvi formada bükürük. %80 nisbətində bişmiş olan əngiranı ocaqdan alırıq. Balıqlı ıspanag tutmalarını əngiran çanaqları içinə yerləşdiririk. Duzunu və qara bibəri qoyuruq, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyuruq, əlavə, doğrayırıq, edirik, Duzunu, batırırıq, üstünə, içinə, tökürük, dəstə, qapağını, Zeytun, bişməyə, əngiran, yarpağını, uclarını, istiotu, Göbələkləri, doğrayıb
BİZİ İZLƏYİN