• Toyuqlu tərəvəzli dürüm resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 22 395

Tarix : 18-03-2016, 13:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
600 q. Toyuq budu
1 qırmızı istiot
4 iti istiot
1 pomidor
2 soğan
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı istiot abqora
1 ovuc içi qədər təzə kəklikotu
Duz
İstiot
Zeytun yağı

Xidməti üçün:
Lavaş

Hazırlanması:
Toyuq budları sümüklərindən ayırırıq. Toyuqları barmaq barmaq doğrayırıq. Yüksək temperaturda toyuqları qovururuq Qırmızı və yaşıl bibərləri təmizləyirik. Toyuqları doğrayan kimi doğrayırıq. Soğanları pizzalik doğrayırıq. Sarımsaqları və təzə kəklikotu nazik doğrayırıq. Toyuq, suyunu qoyub çəkəndə əvvəlcə soğanı qatıb qarışdırırıq.

Arxasınca bibərləri və sarımsaqları əlavə edirik. Bir az da qarışdırandan sonra tomatı qoyub qovurmaya davam edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ən son kəklikotunu qoyub bişəndə altını bağlayırıq. Lavaşları ikiyə kəsirik, içinə hazırladığımız xərcdən qoyub bükürük və xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: doğrayırıq, qoyub, edirik, istiot, Toyuq, kəklikotu, bibərləri, Toyuqları, barmaq, davam, sonra, qovurmaya, tomatı, əlavə, qatıb, soğanı, qarışdırırıq, Arxasınca, sarımsaqları, qarışdırandan
BİZİ İZLƏYİN