Tərkibi:250 q balıq qiyməsi
1 baş soğan
3-4 x.q. narın suxarı
300 ml 30%-li qaymaq
50-100 q pendir
brokkoli (zövqə görə)
duz
ağ istiot
Hazırlanması:Qiyməyə ət maşınından keçirilmiş, yaxud xırda doğranmış baş soğan, narın suxarı, duz-istiot qatıb yoğurun. Lazım gələrsə, suxarının qədərini artırın. Küftə tutun.
Brokkolini budaqlarına ayırın.
Küftələri xırda formalara, yaxud bir iri siniyə düzün, 200 dərəcə qızdırılmış sobada 5 dəqiqə bişirin.
Sous: kasada qaymaq, sürtgəcdən keçirilmiş pendir, duz-istiotu qarışdırın.
Formaları (yaxud formanı) sobadan çıxarın, küftələrin arasına brokkoli düzün.
Üzərinə sousu töküb 180-190 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: yaxud, sobada, qızdırılmış, dəqiqə, keçirilmiş, xırda, bişirin, dərəcə, istiot, brokkoli, soğan, düzün, suxarı, narın, qaymaq, pendir, istiotu, sürtgəcdən, qarışdırın, kasada