Tərkibi:2 dondurulmuş skumbriya
soğan
250 ml su
6 mixək
5-6 dənəvər qara istiot
1/3 ç.q. üyüdülmüş ağ istiot
1 çimdik keşniş toxumu
2 ç.q. duz
0,5 ç.q. şəkər tozu
2 x.q. bitki yağı
2,5 x.q. alma sirkəsi
Hazırlanması:Skumbriyanı təmizləyib doğrayın.
Suyu qaynadın, duz, şəkər tozu, mixək, dənəvər və üyüdülmüş istiot, keşniş toxumu, yağ əlavə edib vam odda bişirin, qaynara düşəndən 1 dəqiqə sonra sirkə töküb ocaqdan götürün. Soyudun.
Soğanı yarımhalqa doğrayın. Balığı soğanla birlikdə dərin qaba yığıb üzərinə soyumuş marinadı tökün. 1 sutka saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, doğrayın, keşniş, toxumu, şəkər, üyüdülmüş, dənəvər, mixək, Balığı, birlikdə, yarımhalqa, soğanla, götürün, Soğanı, Soyudun, ocaqdan, marinadı, sutka, saxlayın, olsun